Stadion & Omgeving

eens olympisch, altijd olympisch

Het iconische Olympisch Stadion is speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928. Architect Jan Wils heeft gezorgd voor een ontwerp dat nu nog steeds dagelijks functioneert als locatie voor evenementen, ceremonies en bijeenkomsten. Ook het gebied rondom het stadion is het bezoeken meer dan waard.

omgeving

Amsterdam Oud-Zuid. De plek waar wonen, sporten, werken en ontspannen in een gemoedelijke sfeer samenkomen binnen de ring van Amsterdam. Het hele gebied rondom het Olympisch Stadion ademt sporthistorie en allure en is een bezoek meer dan waard. Lees meer over de verbouwing van de voormalige (Citroën)garages tot The Olympic Amsterdam, het nieuwe stadionplein, de bijzondere bruggen en woongebied het Olympisch Kwartier.

kantoren

In de catacomben van het Olympisch Stadion zijn uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf te vestigen. Ruim 30 bedrijven kijken uit op de middenstip van het Olympisch Stadion. Bekijk de plattegrond of lees meer over de beschikbare bedrijfsruimten.

Nieuws

 • winnaars nico scheepmaker beker

  Bert Wagendorp en JW Roy winnen Nico Scheepmaker Beker

  Bert Wagendorp en JW Roy hebben de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2017 gewonnen. Dat is maandagavond bekendgemaakt in het Amsterdamse Schiller Hotel. Het duo is onderscheiden voor ‘Lance, the rise and fall in 14 songs’. Het juryrapport meldt: ‘Journalist Wagendorp en componist JW Roy hebben hun professionele genres verrijkt en dit op uitermate oorspronkelijke wijze met elkaar verbonden.’

 • wk

  Bijzondere ambiance bij een geslaagd WK Allround in het Olympisch Stadion

  Meer dan 50.000 bezoekers genoten van de unieke sfeer tijdens de ISU WK Allround in het Olympisch Stadion. Zij zagen, onder typisch Nederlandse weersomstandigheden hoe onze schaatshelden zich naar de finishlijn knokten. De Japanse Miho Takagi veroverde de wereldtitel allround bij de vrouwen op zaterdag. Takagi had na drie van de vier afstanden al een ruimte voorsprong op zesvoudig wereldkampioen allround Ireen Wüst. Op de slotdag van de ISU WK Allround veroverde Patrick Roest op bizarre wijze zijn eerste wereldtitel allround. Sverre Lunde Pedersen was in een zetel op weg naar zijn eerste titel, maar ging in een bocht onderuit. Pedersen was daardoor kansloos en moet genoegen nemen met zilver.

 • Team NL

  Thuiskomst TeamNL in Olympisch Stadion

  De Nederlandse afvaardiging van de Olympische Spelen in Pyeongchang is maandagavond in het Olympisch Stadion in Amsterdam gehuldigd. Sporters en coaches van TeamNL werden op de 'Coolste Baan van Nederland' één voor één het podium opgeroepen. Dat gebeurde in het bijzijn van enkele honderden aanwezigen, onder wie veel familie en vrienden.

Partners

© 2018 Stichting Olympisch Stadion