Stadion & Omgeving

Eens olympisch, altijd olympisch

Het iconische Olympisch Stadion is speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928. Architect Jan Wils heeft gezorgd voor een ontwerp dat nu nog steeds dagelijks functioneert als locatie voor evenementen, ceremonies en bijeenkomsten. Ook het gebied rondom het stadion is het bezoeken meer dan waard.

omgeving

Amsterdam Oud-Zuid. De plek waar wonen, sporten, werken en ontspannen in een gemoedelijke sfeer samenkomen binnen de ring van Amsterdam. Het hele gebied rondom het Olympisch Stadion ademt sporthistorie en allure en is een bezoek meer dan waard. Lees meer over de verbouwing van de voormalige (Citroën)garages tot The Olympic Amsterdam, het nieuwe stadionplein, de bijzondere bruggen en woongebied het Olympisch Kwartier.

kantoren

In de catacomben van het Olympisch Stadion zijn uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf te vestigen. Ruim 30 bedrijven kijken uit op de middenstip van het Olympisch Stadion. Bekijk de plattegrond of lees meer over de beschikbare bedrijfsruimten.

Nieuws

  • VvE Olympisch Stadion dooft licht Marathontoren tijdens de Nacht van de Nacht

    De VvE Olympisch Stadion neemt graag deel aan dit mooie initiatief en dooft het licht in de markante Marathontoren. Natuur- en Milieufederaties vragen tijdens de Nacht van de Nacht aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

  • Ethiopiër Tola stunt met toptijd in marathon Amsterdam, Choukoud wint NK

    De 30-jarige atleet won de 45ste editie in de hoofdstad in een tijd van 2 uur, 3 minuten en 38 seconden.

  • Erik Dijkstra wint Nico Scheepmaker Beker

    Erik Dijkstra heeft de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2020 gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens een videobijeenkomst van de jury met de zes genomineerden. In de bijeenkomst lichtte juryvoorzitter David Endt de keuze toe. Dijkstra is onderscheiden voor “Ali was mijn vriend”.

Onze partners


 

Lid van

 

 

© 2022 Stichting Olympisch Stadion