In Nederland zijn tegenwoordig geen vaste drive-in bioscopen meer. De laatste twintig jaar vinden er enkel nog tijdelijke drive-in evenementen plaats die o.a. gefaciliteerd worden door Outdoor Cinema. Het Olympisch Stadion is een uitermate geschikte locatie voor dit concept: het is simpel af te sluiten en te beveiligen zodat grote massa’s mensen voorkomen kunnen worden. Daarnaast is een drive-in bioscoop velen malen veiliger dan bijvoorbeeld boodschappen doen omdat je alleen, of met een huisgenoot, in de auto zit en geniet van een film. 

Tijdens de Olympische Spelen van 1928 werd de P van parkeren uitgevonden en werd dit later internationaal geïntroduceerd. Leuk is het dus dat er op woensdag 3 juni, 92 jaar later, auto’s geparkeerd worden voor de drive-in bioscoop in het Olympisch Stadion.

Vanaf 3 juni kunnen we voor een select groepje gegadigden een drive-avond organiseren binnen de kaders die opgesteld zijn door de overheid. Vanwege de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen, kan deze samenkomst voor maximaal 30 personen georganiseerd worden in het Olympisch Stadion. 
Daarnaast worden uiteraard alle maatregelen in acht genomen om zo de gezondheid te waarborgen.

Vanaf 1 juli, wanneer samenkomsten van 100 personen zijn toegestaan, zullen er ook drive-in avonden voor publiek georganiseerd worden in het Olympisch Stadion.

Meer informatie over de kaartverkoop volgt snel.

Hopelijk kan het Olympisch Stadion snel weer de verzamelplaats zijn van vele sport- en cultuurliefhebbers van bijzondere bijeenkomsten en evenementen.