De documentaire, over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona, is gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur archiefmateriaal. In een meeslepend en onvergetelijk verhaal schetst Kapadia een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film DIEGO MARADONA kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Nog niet eerder werd er een filmpremière georganiseerd in het Olympisch Stadion, dat gebouwd werd voor de Olympische Zomerspelen van 1928. Tot aan de dag van vandaag vinden er bijzondere evenementen plaats, passend bij de kernwaarden waar het Olympisch Stadion voor staat: persoonlijk, authentiek, stijlvol en verrassend. Carla de Groot, één van de vrouwelijke directeuren van het  Olympisch Stadion: 'Op de grasmat waar vele voetbalgrootheden hun talenten hebben vertoond en waar grote successen zijn gevierd, mag een legende als Maradona niet ontbreken. We zijn er trots op dat we hem op deze manier ook kunnen verwelkomen op heilige grond.’        

De première wordt georganiseerd door Cinéart in samenwerking met het Olympisch Stadion, KPN, SANTOS, Brouwerij ’t IJ, Febo, Jimmy’s Popcorn, Well en Outdoor Cinema.

DIEGO MARADONA gaat 8 augustus in release in meer dan 70 bioscopen en filmtheaters door heel Nederland.