OLYMPISCHE SPORTWEEK 2018

 

Ook dit jaar vindt de Olympische Sportweek weer plaats in het Olympisch Stadion. Deze sportweek kwam voort uit een unieke samenwerking tussen bedrijfsleven en sportorganisaties. Sinds enkele jaren bieden Amsterdam Cares & Combiwel samen met Young Professionals van verschillende bedrijven kinderen uit achterstandssituaties de kans om op speelse wijze kennis te maken met diverse sporten. 

EEN ONVERGETELIJKE DAG 

 

 

Een vlaggenparade, het ontsteken van het Olympische Vuur en een groots sportprogramma: dat zijn de basis ingrediënten voor de sportweek in het Olympisch Stadion. Ook maken de kinderen een onvergetelijke openings- en sluitingsceremonie mee, op de plek waar in 1928 de Olympische Spelen zijn georganiseerd. Het van oorsprong Olympische motto "meedoen is belangrijker dan winnen" is in alle sportonderdelen van de dag verweven.

SPORTEN VERBINDT

 

In Amsterdamse achterstandswijken kampen helaas veel kinderen met overgewicht. Door een gebrek aan financiële middelen is het lidmaatschap van een sportvereniging veelal niet mogelijk, terwijl sporten voor kinderen juist de kans op een goede toekomst vergroot. Door deelname aan de Olympische Sportweek krijgen deze kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende sporten. Bovendien krijgen de kinderen de kans om een jaar lang lid te worden van een sportvereniging via het Jeugdsportfonds.

WANNEER?

 

De eerste dag van de Olympische Sportweek vindt plaats op vrijdag 15 juni. Dan is het even 10 dagen wachten voordat de tweede reeks begint. Deze reeks start op maandag 25 juni en zal duren tot en met vrijdag 29 juni.