FOTO'S

Benieuwd naar de foto's van de Olympische Sportweek 2017? Neem een kijkje op de website van Combiwel.

FOTO'S

Olympische sportweek 2017

De sportweek kwam voort uit een unieke samenwerking tussen bedrijfsleven en sportorganisaties.
Sinds enkele jaren bieden Amsterdam Cares & Combiwel samen met young professionals van verschillende bedrijven kinderen uit achterstandssituaties de kans om op speelse wijze kennis te maken met diverse sporten.

Onvergetelijke dag op het heilige gras

Een vlaggenparade, het ontsteken van het vuur en een groots sportprogramma: dat waren de basis ingrediënten voor de sportweek in het Olympisch Stadion. Ook maakten de kinderen een onvergetelijke openings- en sluitingsceremonie mee, op de plek waar in 1928 de Olympische Spelen zijn georganiseerd. Het van oorsprong Olympische motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ was in alle sportonderdelen van de dag verweven.

Sporten verbindt

In de Amsterdamse achterstandswijken kampen 30.000 kinderen met overgewicht. Door een gebrek aan financiële middelen is het lidmaatschap van een sportvereniging veelal niet mogelijk, terwijl sporten voor kinderen juist de kans op een goede toekomst vergroot. Door deelname aan de Olympische Sportweek krijgen deze  kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende sporten. Bovendien krijgen de kinderen de kans om een jaar lang lid te worden van een sportvereniging via het Jeugdsportfonds.