Kaarten

Koop kaarten voor de NK Atletiek online, of ter plaatse aan de kassa. 

Leden van de Atletiekunie krijgen korting! 

Online kaartverkoop

Asics nk Atletiek

De Nederlandse atleten strijden 16, 17, 18 en 19 juni om de titels in het Olympisch Stadion. Voor enkelen is het de laatste kans zich te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen Atletiek (6-10 juli) in het Olympisch Stadion. Sinds 2015 zijn de Nederlandse Kampioenschappen gespreid over vier dagen, met op vrijdag, zaterdag en zondag diverse finales. De topsportonderdelen worden aangevuld met leuke atletiek activiteiten voor jong en oud. Op zaterdag 18 juni komt finaliste van The Voice, Selenay, een speciaal optreden verzorgen op het Kidsplein. 

Uitslagen en EK kwalificaties 

Wie won goud en welke atleten verdienden nog een EK-ticket met het winnen van het Nederlands kampioenschap? Nieuws, wedstrijdverslagen en uitslagen van de ASICS NK zijn op te vragen via deze link op de pagina van de Atletiekunie. 

Wedstrijdprogramma

De ASICS NK begint op donderdag 16 juni. Het wedstrijdprogramma is door de Atletiekunie gepubliceerd. Bekijk het programma of de deelnemerslijst

Aanvangstijden: 

Donderdag 16 juni:  12:00 uur
Vrijdag 17 juni: 11:00 uur 
Zaterdag 18 juni: 10:00 uur
Zondag 19 juni: 11:00 uur 

Livestream 

Vanaf vrijdag 17 juni, 14:00 uur, zijn de ASICS NK Atletiek ook te volgen via de livestream van de Atletiekunie.

NK Atletiek 2016

KidsPlein

Het voorplein van het Olympisch Stadion is voor alle leeftijden leuk: sporten met plezier staat voorop. Het uitproberen van atletiekonderdelen is natuurlijk ook mogelijk. Alles op het voorplein is gratis toegankelijk. 

Kampioenschapsrecords 

Het kampioenschapsrecord op de 100 meter bij de mannen staat sinds 2013 op naam van Churandy Martina met 10,04. Bij de vrouwen zette Dafne Schippers het record in 2015 op 11,02. Overigens zijn niet alle records recent nog verbroken; er staan zelfs nog records in de boeken die sinds 1979, 1984 en 1988 zijn blijven staan! Bekijk alle records van de Nederlandse Kampioenschappen op de website van de Atletiekunie

Zelf starten? 

Ben je enthousiast geworden om zelf ook te beginnen met atletiek? Neem dan eens een kijkje op de website van atletiekvereniging Phanos, ook voor jeugdleden en beginners  is er heel veel aanbod. Phanos heeft als thuisbasis het Olympisch Stadion.