NextGen Amsterdam daagt mensen en merken uit om de sport te vernieuwen door ze te verbinden met drie pijlers: Talent, Legacy en Events. NextGen Games vormt een belangrijk onderdeel van de pijler Events en geeft een podium aan de volgende generatie sporters en sporten. Door de koppeling tussen top- en breedtesport ontstaat een waar sportspektakel dat iedere jaar groter, sneller én spectaculairder wordt.

De organisatie is in handen van sportmarketingbureau SportsGen en de gemeente Amsterdam. Het programma bestaat dit jaar onder meer uit de grote finales van La League @ Amsterdam en La League @ Eredivisieclubs (meidenvoetbal), Streetball Masters (basketbal), Amsterdamse Straattennis Cup (tennis), Urban Hockey (hockey), FEBN Benelux Open Allstyle, NK Tricking, NK Grappling (martial arts), Smashball (volleybal), Beachsoccer en Beachvolleybal.
Toernooien, workshops, contests en demonstraties wisselen elkaar in rap tempo af en iedere sport heeft zijn eigen side-events waar iedereen aan mee kan doen. Ook voor de aangepaste sporter is er van alles te beleven. NextGen Games draait om kijken, leren en zelf ervaren. Toegang is helemaal gratis. Dit jaar zal het event plaatsvinden op 25, 26 en 27 mei in en rondom het Olympisch Stadion. Meer informatie over NextGen Amsterdam en het eventprogramma is hier te vinden --> www.nextgen.amsterdam