Laatste nieuws

Nieuwtjes, wegafsluitingen, tips voor de ultieme voorbereiding en tips voor de supporters: allemaal te lezen op de website van de TCS Amsterdam Marathon. 

Naar eventsite

Algemeen

Zondag 16 oktober 2016 vindt de 41e editie van de TCS Amsterdam Marathon plaats.
Traditiegetrouw zijn de start en finish van de marathon in het Olympisch Stadion. We verwachten ruim 45.000 lopers uit meer dan 100 landen, die deelnemen aan de verschillende afstanden. De TCS Amsterdam Marathon is ieder jaar een groot feest voor de stad Amsterdam en de bezoekers van het Olympisch Stadion. 

Naast de marathon zijn ook de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km, Skylanders Kids Run en de Echo Mini Marathon op deze dag. Bekijk hier het parcours van de TCS Amsterdam Marathon. 

Op zaterdag 15 oktober 2016, de dag voor de Marathon, is de Amsterdam City Walk. In alle vroegte vertrekken wandelaars vanuit het Olympisch Stadion voor een tocht dwars door de stad. Lees meer over de Amsterdam City Walk. 

De Keniaan Bernard Kipyego won in 2015 de
TCS Amsterdam Marathon in 2 uur, 6 minuten en 19 seconden. Volgt in 2016 een nieuw parcoursrecord? 

 

parkeergarage en P&R gesloten

Tijdens de Amsterdam Marathon zijn gedeeltes van het parcours beperkt toegankelijk voor autoverkeer. Ook kunt u het Olympisch Stadion zelf niet per auto bereiken. De parkeergarage Olympisch Stadion is gesloten voor regulier gebruik. Ook de P+R voorziening van de parkeergarage is deze dag gesloten.  Wij adviseren u gebruik te maken van het Openbaar Vervoer (metrostation Amstelveenseweg) en rekening te houden met extra reistijd gezien de drukte. 

Bekijk de informatie voor omwonenden op www.olympischstadion.nl/buren 

Toegang mindervaliden 

De tribunes van het Olympisch Stadion zijn niet goed toegankelijk voor mindervaliden tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Dat heeft te maken met de beperkte aanwezigheid van liften om de tribunes te bereiken. Wij adviseren daarom de bezoekers die gebruikmaken van een rolstoel, om op het plein bij de hoofdingang van het Olympisch Stadion of langs de route de deelnemers aan te moedigen. 

startlocaties diverse afstanden