50 jaar samen verenigd 

De sociëteit Olympisch Stadion werd opgericht op 1 februari 1967. De vereniging ontstond in de horecagelegenheid die destijds in de catacomben gevestigd was. Op regelmatige basis kwamen journalisten, (top)sporters en bestuurders hier samen om met elkaar te debatteren over actuele onderwerpen in de sport. Uit deze bijeenkomsten ontstond een lidmaatschap, waarvoor de leden destijds 50 gulden per jaar betaalden om de horecaruimte - die ook de naam 'sociëteit' had - te mogen betreden. 

De sociëteit Olympisch Stadion bestaat in 2017 vijftig jaar, en bestaat nog steeds uit leden met een groot hart voor sport, sportbestuurders, sporters en sportjournalisten. Op regelmatige basis organiseren zij besloten evenementen. Ook ondersteund de sociëteit Olympisch Stadion de jaarlijkse uitreiking van de Nico Scheepmaker Beker: de vakprijs voor het beste sportboek van het jaar. 

Meer over de historie van de sociëteit, de voorzitters gedurende alle jaren en de actuele activiteiten, leest u op de website van sociëteit Olympisch Stadion