Supporters zijn welkom

Tijdens de events van La League is een speciale rol weggelegd voor de vaders! La League wil de band tussen vaders en dochters versterken. De rol van de moeder is onverminderd belangrijk, maar de rol van de vader is vaak onderbelicht in Nederland en ook in ontwikkelingslanden. De campagne betrekt daarom speciaal ook de vaders bij het project. 

Naar de website van La League

Voetbalvaders

In het kader van La League bezochten Demi en haar vader Ronald de Boer een project in Brazilië waar tientallen meisjes binnenkort wekelijks zullen voetballen. Demi is het voetbalveld opgegaan voor een gezamenlijke training. Demi: “Ik kijk nu met andere ogen naar de sport. De meisjes die ik heb ontmoet laten zoveel kracht zien, hoewel hun leven niet altijd even makkelijk is. Ik heb gezien dat voetbal een bindmiddel is voor de samenleving en voor deze meiden een must!”.

Vaders en broers worden bij La League betrokken omdat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun dochters, juist bij een door henzelf geliefde sport. Ronald heeft in Brazilië met vaders besproken hoe zij zich inzetten voor hun dochters op en naast het voetbalveld. 

Ronald de Boer met dochter Demi in Brazilië - fotocredits Bill Tanaka

“Naast het doorzettingsvermogen van die meiden, is het ook heel belangrijk dat vaders hun dochter steunen. Ik heb daarover veel gesproken met vaders in Brazilië. Ik draag La League een warm hart toe, het is bijzonder om te zien wat voetbal allemaal teweeg brengt. De ervaring om dit samen met Demi te mogen doen, is fantastisch - Ronald de Boer

Battle tussen Yes-R en Rocky

Meidenvoetbal in Nederland wordt ook in de spotlight gezet. Samen met o.a. de Cruyff Foundation en Eredivisie Vrouwenclubs worden promotie-events op Cruyff Courts georganiseerd door heel Nederland en zijn er toernooien bij clubs. Op 3 mei is het eerste toernooi op de Cruyff Court in Amsterdam. Straatvoetbalheldin Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en presentator Yes-R zullen de meest getalenteerde speelsters scouten. Met speciaal geselecteerde teams gaan zij op 2 september tijdens een grote La League-finale in het Olympisch Stadion tegen elkaar de battle aan. Ook wordt er die dag een wedstrijd gespeeld met bekende (ex)voetballers en hun dochters, waaronder Ronald en Demi de Boer. 

Over La League

La League is een nieuw initiatief van Plan Nederland in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Women Win, SportsGen, het Olympisch Stadion en clubs uit de Eredivisie Vrouwen. Zij willen met La League dat zoveel mogelijk meisjes, ondersteund door hun vaders en broers, in Nederland en ontwikkelingslanden gaan voetballen. In Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om meisjes sterker te maken en hiermee tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. In Nederland worden er voor meiden en hun supporters in april tot en met september 2017 diverse voetbalevents georganiseerd. Voor meer informatie en aanmeldingen, klik hier.

De scouts: Yes-R en Rocky Hehakaija gaan op 2 september de battles aan met hun team