Op zaterdag 10 februari meteen al medaillekansen voor Nederland.

Wordt er goud behaald door één van de sporters? Dan zal de vlam in de Marathontoren (opnieuw) gaan branden. Dit gebeurde voor de eerste keer tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam (1928) en ook vier jaar geleden werd de vlam ontstoken als er goud behaald werd tijdens de Olympische Spelen in Sotsji (Rusland).  

Op de eerste echte dag van de Olympische Spelen in Pyeongchang zijn er meteen al medaillekansen voor Nederland. En wij hopen dat we de Vlam kunnen onststeken - ditmaal echter niet met een lucifer (zoals in 1928 wel het geval was).

11.00 uur: 1500 meter mannen (shorttrack)

Sjinkie Knegt & Itzhak de Laat

De eerste wedstrijd van het shorttracktoernooi tijdens de Olympische Spelen 2018 in Pyeongchang zal op zaterdag om 11.00 uur van start gaan. Nederland wist in de geschiedenis van het shorttracken op de Olympische Spelen slechts één medaille te behalen. Maar gezien de prestaties van de shorttrackers tijdens de wereldbekerwedstrijden maakt Nederland zeker kans op medailles.

 

12.00 uur: 3000 meter vrouwen (schaatsen)

Carlijn Achtereekte, Antoinette de Jong en Ireen Wüst

Het langebaanschaatsen tijdens de Winterspelen van Pyeonchang 2018 wordt zaterdag om 12.00 uur afgetrapt met de 3000 meter vrouwen.  In het Gangneung Science Oval verschijnen Carlijn Achtereekte, Anoinette de Jong en Ireen Wüst aan de start.