Contact

Olympisch Stadion Amsterdam
Kantoor: Olympisch Stadion 2 (achter de Marathontoren) 
Telefoon: 020 - 305 44 00 

Alle contactgegevens

Fotografie en filmopnamen

Een fotogenieke plek is in het Olympisch Stadion snel gevonden. Bijvoorbeeld voor het maken van promotiefoto's, het opnemen van commercials en ander specifiek werk in opdracht. 

Voor het maken van foto- en filmproducties is het noodzakelijk om vooraf contact op te nemen met het Olympisch Stadion . In overleg plannen we een datum en stemmen we de productieplanning zo goed mogelijk af, zorgen we ter plaatse voor een goede toegang tot het stadion en kunnen we eventuele extra faciliteiten zoals kleedruimtes en stroom voorbereiden.  

Het is niet mogelijk om onaangekondigd het Olympisch Stadion te betreden voor een fotoshoot of filmopname: mogelijk is het stadion al exclusief verhuurd op dat moment of zijn er andere lopende afspraken die een fotoshoot niet mogelijk maken. 

locatievergoeding

Voor het maken van foto- en filmproducties wordt een locatievergoeding gevraagd. Neem contact op voor meer informatie en tarieven. 

Evenementen

Tijdens (publieks)evenementen is er over het algemeen een aparte persaccreditatie nodig. Neem contact met ons op voor vragen over het accrediteren bij specifieke evenementen.  

Drones 

Het Olympisch Stadion ligt enkele kilometers van Luchthaven Schiphol. Het filmen met een drone is conform de richtlijnen van de Inspectie Leefomgeving en Transport - Ministerie van Infrastructuur en Milieu niet toegestaan binnen een straal van 15 kilometer tot de luchthaven. Bekijk hier de betreffende richtlijnen voor drones. 

Marathontoren 

Het is mogelijk om op aanvraag vanuit de marathontoren te fotograferen. Het is een klim van enkele smalle trappen en veel zware apparatuur meenemen wordt daarom afgeraden.