Evenementen

Uw evenement

Uw evenement, congres of presentatie in het Olympisch Stadion organiseren?  Van grote publieksevenementen tot kleine zakelijke bijeenkomsten: wij staan voor flexibilteit en persoonlijke aandacht, tot in de details. 

Zakelijk

Nieuws

  • Primeur drive-in Bioscoop: Koolhoven's Kino @ The Olympic

    Het Olympisch Stadion heeft een primeur. Op woensdag 3 juni a.s. gaat het stadion weer open voor publiek, met een gratis filmvoorstelling die ingeleid wordt door Martin Koolhoven voor mensen met een vitaal beroep. Het Olympisch Stadion is vaker een creatieve broedplaats gebleken en zo werd gekeken naar een evenement dat in deze bijzondere tijd past. Ruim twee maanden geleden werd het plan voor een veilige drive-in bioscoop ontwikkeld samen met Martin Koolhoven en Roelof Fruithof van Outdoor Cinema. Het heeft lang geduurd voordat dit initiatief toegestaan werd, maar vanaf 1 juni zijn samenkomsten van 30 personen toegestaan en zo valt deze samenkomst ook binnen de vaste gebruikersvergunning van het Olympisch Stadion.

  • Het Olympisch Stadion 20 jaar na de feestelijke heropening

    Het is op woensdag 13 mei 20 jaar geleden dat het geheel gerenoveerde Olympisch Stadion werd geopend door kroonprins Willem Alexander. De open dag die zou volgen op de officiële opening werd vanwege de vuurwerkramp in Enschede afgelast.Het voortbestaan van het Olympisch Stadion is niet vanzelfsprekend geweest. Er ging een jarenlange strijd aan vooraf maar toen het pleit was beslecht toverde renovatie-architect André van Stigt een kroonjuweel onder het verwaarloosde oude stadion vandaan.

  • Nominatie Nico Scheepmaker Beker 2019 bekend!

    De nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar 2019, zijn vanmiddag bekendgemaakt in het radioprogramma De Nieuws BV op NPO Radio1. Presentatoren Roelof de Vries en Dolf Jansen gingen in gesprek met juryvoorzitter David Endt en jurylid Rivkah op het Veld die te vijf genomineerde titels toelichten. De 5-koppige jury van de Nico Scheepmaker Beker, bestaat naast bovengenoemde leden uit Wilfred van Buuren (sporthistoricus), Gert-Jan van Tilborg (boekhandel Donner) en Marie-José Kleef (journalist), selecteerde de volgende titels uit de 47 ingezonden boeken (in willekeurige volgorde): - Buiten de lijnen. Frank Heinen (Das Mag) - Briek! De laatste flandrien. Herman Chevrolet (De Arbeiderspers) - Johan Cruijff. Auke Kok (Hollands Diep) - Paul Dogger. Peter Zantingh (Uitgeverij het Spectrum) - Abdi Nageeye - Atleet zonder grenzen. André van Kats (Uitgeverij Lucht) De winnaar van de verkiezing van het beste sportboek wordt medio mei bekendgemaakt. Een definitieve datum daarvoor is nog niet bekend maar uiteraard houden wij u daarvan op de hoogte. De Nico Scheepmaker Beker is de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport. Met zijn aanpak, waarbij hij oog had voor details die anderen onbesproken lieten, heeft hij de Nederlandse sportjournalistiek veranderd. Hij schreef niet alleen sportboeken maar was ook columnist en dichter.

Onze partners


 

Lid van

 

 

© 2020 Stichting Olympisch Stadion