Cruyff Foundation Cup

Met de Cruyff Foundation Cup zetten bedrijven zich in met een eigen voetbalteam om fondsen te werven voor de Johan Cruyff Foundation. De deelnemers voetballen in teams van 6 tegen 6. Tijdens de Cup gelden ‘De 14 regels van Johan Cruijff’ en gedurende de wedstrijden moet er minstens 1 vrouw in het veld staan. Ook zijn er belangrijke punten te verdienen bij de zogenoemde side events. Die staan in het teken van aangepaste sporten, zoals rolstoelbasketbal. 

Website Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation Cup is een besloten evenement - alleen na inschrijving van een team toegankelijk - en bedoeld om fondsen te werven voor de Johan Cruyff Foundation. 

Bedrijven schrijven zich in met een eigen team en voetballen in teams van 6 tegen 6. Tijdens de Cup gelden ‘De 14 regels van Johan Cruijff’ en gedurende de wedstrijden moet er minstens 1 vrouw in het veld staan. Ook zijn er belangrijke punten te verdienen bij de zogenoemde side events. Die staan in het teken van aangepaste sporten, zoals rolstoelbasketbal. 

AMBASSADEURSTEAM CRUYFF FOUNDATION

De Johan Cruyff Foundation speelt mee met ambassadeurs van de Foundation. In de afgelopen edities speelde o.a. Viggo Waas, Edwin van der Sar, Peter Heerschop, Dennis Bergkamp, Barbara Barend, Aron Winter, Raoul Heertje en vele andere toppers mee. Aan het einde van de dag is er een gezamenlijke borrel om na te genieten van de mooie acties. 

Het doel van de Cruyff Foundation Cup is om fondsen te werven voor de gehandicapte jeugd. 
Samen zorgen we ervoor dat geen enkel kind buiten spel staat.  

PRAKTISCHE INFORMATIE

De Cruyff Foundation Cup start om 11:00 uur, entree via de hoofdingang van het Olympisch Stadion. Eenmaal binnen kunt u zich melden bij de registratiebalie. Parkeren kan in de parkeergarage Olympisch Stadion en het stadion is ook zeer goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

Kijk hier voor meer informatie over vervoer en parkeren bij het Olympisch Stadion. 

informatie en organisatie

Neem voor meer informatie over het evenement contact op met de Johan Cruyff Foundation via het e-mailadres info@cruyff-foundation.org

aftermovie 2016

De Cruyff Foundation Cup 2016 was de eerste Cup zonder Johan Cruijff; vlak daarvoor overleed hij. Een minuut stilte werd in acht genomen bij de start van het toernooi. Het werd een indrukwekkende en speciale editie waarbij vele teams zich vol overgave hebben ingezet om het doel van de Johan Cruyff Foundation te realiseren: sporten mogelijk maken voor ieder kind, met of zonder handicap.