De 14 regels van Johan Cruijff

De Cruyff Foundation Cup is een besloten evenement waarin bedrijfsteams het opnemen tegen de ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation. Tijdens de Cup wordt er 6 tegen 6 gevoetbald en gelden ‘De 14 regels van Johan Cruijff’. Gedurende de wedstrijden moet er minstens 1 vrouw in het veld staan. Ook zijn er belangrijke punten te verdienen bij de zogenoemde side events, die in teken staan van aangepaste sporten zoals rolstoelbasketbal. 

Ambassadeurs

De Johan Cruyff Foundation speelt mee met ambassadeurs van de Foundation. In de afgelopen edities speelde o.a. Viggo Waas, Edwin van der Sar, Peter Heerschop, Dennis Bergkamp, Barbara Barend, Aron Winter, Raoul Heertje en vele andere toppers mee. Aan het einde van de dag is er een gezamenlijke borrel om na te genieten van de mooie acties. Informatie voor teams, zoals poules en inschrijfgeld wordt vermeld op de website van de Johan Cruyff Foundation

…verder genoot ik in het Olympisch Stadion vooral van Het Olympisch Stadion. Op deze manier is en blijft het een unieke plek voor de sport - Johan Cruijff in De Telegraaf (2015)


Partnerschap

 Het Olympisch Stadion en de Johan Cruyff Foundation zijn sinds 14 jaar als partners aan elkaar verbonden: samen delen ze de ambitie om sport mogelijk te maken voor iedereen. De Cruyff Foundation Cup en de Johan Cruyff Open Dag zijn hier voorbeelden van. In het Olympisch Stadion is tevens het kantoor van de Cruyff Foundation gevestigd.