Vrijdag 16 februari, 12.00 uur

Annouk van der Weijden & Esmee Visser

Vandaag komen Annouk van der Weijden en Esmee Visser in actie op de 5 kilometer voor Nederland en dat betekent medaillekansen. Annouk van der Weijden deed al ervaring op tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji en mag nu meteen in de eerste rit van start. Esmee Visser plaatste zich via het OKT en zal in rit 4 een greep doen naar een medaille.

Mocht het één van de dames lukken om een gouden Olympische plak te bemachtigen dan zal de vlam in de Marathontoren van het Olympisch Stadion van Amsterdam opnieuw ontstoken worden. Dit gebeurde op de eerste vier achtereenvolgende dagen van de Olympische Spelen in Pyeonchang. Na een rustdag gehad te hebben mag wat ons betreft de vlam weer ontstoken worden.

Vrijdag 16 februari, 12.20 uur

Kimberley Bos

Kimberley Bos schrijft historie door als eerste Nederlandse skeletonner in actie te komen op de Olympische Spelen. Met een derde plek vorig jaar bij de wereldbeker in Pyeonchang toonde ze aan dat een medaille op deze baan niet buiten haar mogelijkheden ligt. De eerste en tweede run van het skeleton voor vrouwen starten vrijdag om respectievelijk 12.20 uur en 13.30 uur. De laatste twee runs zijn zaterdag aan het begin van de Nederlandse middag. Vandaag dus geen medaillekansen voor Kimberley maar hopelijk weet ze zich te plaatsen voor de finales.

Wij zitten er klaar voor en wensen de dames vandaag veel succes!