Reserveer een rondleiding tijdens de Coolste baan van Nederland

Een uniek kijkje achter de schermen. 

Duur rondleiding: ongeveer 60 minuten 
Prijs per persoon: 12,50 euro, inclusief consumptie
Minimale groepsgrootte: 5 personen
 

 

Neem contact op

Heden en verleden

Sinds 1928 is het Olympisch Stadion het icoon van de Nederlandse sport. Bijna 90 jaar aan sporthistorie, anekdotes en onvergetelijke hoogtepunten passeren de revue in de rondleidingen. Onze enthousiaste rondleiders nemen je mee door de roemruchte geschiedenis en laten je de mooiste plekken van het Olympisch Stadion zien. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen en je eigen herinneringen en verhalen met ons te delen. 

125 jaar schaatsen

Van 18 januari tot en met 11 maart 2018 komt er weer een ‘Coolste Baan van Nederland’ en kan er weer worden geschaatst in het Olympisch Stadion. Het evenement wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround 2018 als spectaculair slotstuk. Het is dan 125 jaar geleden dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen. Vanzelfsprekend laten we de rijke schaatsgeschiedenis terugkomen in de rondleiding. We brengen een eerbetoon aan alle wereldkampioenen die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden en vertellen interessante anekdotische verhalen over de sport die zo diepgeworteld is in onze volkscultuur.

Tijden en prijzen

De rondleidingen in het Olympisch Stadion verzorgen wij op aanvraag: zowel overdag als 's avonds en in het weekend. De minimale grootte van uw groep is 5 personen en het tarief bedraagt 12,50 euro per persoon.  Pinnen is helaas niet mogelijk. Betaling kan op factuur, of contant bij aanvang van uw rondleiding.