Genomineerden

De jury van het Sportgala van Amsterdam, bestaat uit verschillende mediapartijen en voormalig Amsterdamse topsporters. In iedere categorie zijn drie genomineerden bekend gemaakt. Het publiek (50%) en de jury (50%) bepalen gezamenlijk de winnaars.

Zelf stemmen!

Uitreiking Fanny's op sportgala

Topsport Amsterdam organiseert op 19 december het Sportgala van Amsterdam: een awardshow omlijst met dans en muziek verzorgd door het ROC van Amsterdam, waar met gepaste trots wordt teruggekeken op het afgelopen sportjaar. Net als in 2014 vindt het gala plaats in het Olympisch Stadion. In de categorieën Sportman-, Sportvrouw-, Sportploeg-, coach-, en talent van Amsterdam 2016 worden de 'fanny's' - de prijs vernoemd naar Fanny Blankers Koen - uitgereikt.  
Bekijk de genomineerden hier:  

DE GOUDEN BAAN VAN DAFNE EN CHURANDY ALS DECOR

Het decor van het Sportgala van Amsterdam 2016 wordt de plek waar één van de absolute hoogtepunten van het Amsterdamse sportjaar 2016 plaatsvond: het Olympisch Stadion.  Tijdens de EK Atletiek stegen de Nederlandse atleten boven zichzelf uit. Zij pakten de medailles, het stadion juichte ze toe. Beter kon het niet. In een pop-up locatie op het middenterrein van het stadion passeren deze en alle andere sporthoogtepunten van dit jaar de revue. 

HULDIGING VAN DE KAMPIOENEN

Voor Amsterdam zijn de Amsterdamse topsporters helden en een voorbeeld voor de jeugd. Daarom worden de Amsterdamse sporters die in 2016 Nederlands Kampioen werden, of een podiumplaats hebben behaald op een EK, WK of Olympische Spelen door de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg in het zonnetje gezet.  

Wethouder Eric van der Burg

Winnaars 2015 

In 2015 wonnen de Junioren Holland Acht (talent), Alyson Annan (Coach), de Vrouwen Dubbelvier (Sportploeg), Marlou van Rhijn (Sportvrouw) en Jaap Stockmann (Sportman) de Fanny’s en Dance for Health de Amsterdamse Pluim. Wilt u weten hoe dat ging? Bekijk dan hier de aftermovie van het Sportgala van Amsterdam 2015 dat gepresenteerd werd door Peter Heerschop en Nicolien Sauerbreij.