Ajax is winnaar geworden van NextGen Series. De landskampioen van de A-junioren versloeg na een spannende strijd Sparta Rotterdam met 1-0.

Ajax O19 won zondag de NextGen Series in het Olympisch Stadion en sloot daarmee een succesvol seizoen in stijl af. “Ik heb het net ook tegen de jongens gezegd: er zit een mooie professionele ontwikkeling in deze groep", stelde trainer John Heitinga na afloop.

Over het verloop van het toernooi: “Gisteren was het natuurlijk bloedheet. Ik denk dat de jongens vandaag wel weer hun niveau hebben gehaald, met name de laatste wedstrijd. Het was goed om dit toernooi te spelen.”Naast Ajax en Sparta Rotterdam deden ook partnerclubs Sagan Tosu (Japan) en Ajax Cape Town (Zuid-Afrika, winnaar in 2016) mee.

Het prestigieuze, internationale top-jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar, NextGen Series, keerde dit weekend na twee jaar terug op de voetbalkalender. SportsGen sportmarketing, het Olympisch Stadion en AFC Ajax sloegen de handen ineen voor het toernooi.