Actueel: Koningsdag

Op donderdag 27 april 2017 (Koningsdag) is op de buitenterrein rond het Olympisch Stadion het Nassau Festival. Het gebied rondom het Olympisch Stadion is door de Gemeente Amsterdam aangewezen als één van de vijf festivalgebieden in de stad. 

Vanaf zondag 23 april tot maandag 1 mei 2017 is het buitenterrein rond het stadion daarom beperkt toegankelijk en zijn er aangepaste looproutes. Houd u daarom  in bovengenoemde periode rekening met 10 minuten extra wandeltijd vanaf de parkeergarage Olympisch Stadion naar de dichtstbijzijnde OV-voorzieningen. 

Op Koningsdag (27 april) is het festival in volle gang, het Olympisch Stadion is die dag gesloten en rondom het stadion en de parkeergarage wordt grote drukte verwacht. Voor festivalbezoekers is er een speciale vervoersregeling met het OV. 

Alle praktische informatie over het Nassau Festival, zoals het tijdschema en vervoer, leest u hier.

OPENBAAR VERVOER 

  • Tram lijn  16, 24 (halte Olympisch Stadion)  
  • Bus GVB-lijn  15, 23 (halte Olympisch Stadion) 
  • Metro  50 (halte Amstelveenseweg) 

Bekijk de OV9292 reisplanner voor actuele tijden en prijzen. 

Op feestdagen en bij grote evenementen in het Olympisch Stadion, gelden mogelijk andere haltes. 

Route parkeergarage

Vanaf A10 (ring Zuid) neemt u afslag S108.  Volg route 'Centrum'. 
U ziet het Olympisch Stadion aan uw linkerzijde. Bij het verkeerslicht linksaf, Laan der Hesperiden.

U nadert direct de inrit van de parkeergarage Olympisch Stadion. 

Parkeergarage Olympisch stadion

Parkeren in het Olympisch Stadion is 24 uur per dag mogelijk. Het parkeertarief bedraagt 0,50 eurocent per 9 minuten met een maximum van 50 euro per dag. 

Kies de juiste inrit voor parkeergarage Olympisch Stadion: 

  • Kort parkeren: poortje links 
  • Parkeren met abonnement: poortje midden
  • P+R (zie voorwaarden hieronder): poortje rechts, via de keerlus.

De maximale doorrijdhoogte is 2.00 meter. 

Transferium Olympisch Stadion

Voor een bezoek aan het centrum van Amsterdam, kunt u gebruik maken van de Park & Ride (P+R) voorwaarden. Het is al mogelijk om voor 1 euro per 24 uur te parkeren in parkeergarage Olympisch Stadion en dan door te reizen naar het centrum met het openbaar vervoer.
Zorg dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden van deze regeling om onverwachte kosten te voorkomen.  Kies bij het inrijden bij de parkeergarage de juistje slagboom (rechts). Wanneer u kiest voor kort parkeren (links), kunt u geen gebruik maken van de P+R Olympisch Stadion. 

Bent u van plan gebruik te maken van de P+R regeling voor uw bezoek aan het centrum van Amsterdam? Lees dan de informatie op deze website of bekijk hieronder de instructievideo voordat u gaat parkeren. 

 

KANTOREN 
In de parkeergarage zijn verschillende voetgangersuitgangen. Plattegronden met uitgangen en huisnummers staan op verschillende locaties in de garage. Voor het kantoor van Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam, kiest u de voetgangersuitgang naast de beheerder. Eenmaal buiten, rechtsaf (huisnummer 2). Bekijk hier de plattegrond met huisnummers van de kantoren in het Olympisch Stadion.