Inschrijving

Inschrijven voor de Landelijke Rollatorloop is mogelijk vanaf juni 2017

Heeft u interesse in het ontvangen van posters of flyers ter promotie van het evenement? Neem dan even contact met ons op. 

Website Rollatorloop

De Landelijke Rollatorloop

Het doel van de rollatorloop is niet het neerzetten van een Olympische prestatie maar juist het inspireren van ouderen om sportief in actie te komen. Om goed voorbereid aan de start te staan zijn daarom ook veel wandelclubs verspreid door heel Nederland opgestart. De wandelclubs zorgen niet alleen voor een fysieke voorbereiding maar zorgen ook voor nieuwe sociale contacten en gezelligheid. 

Het actief blijven wandelen tot op hoge leeftijd heeft grote voordelen; een dagelijks ommetje in de buitenlucht kan al leiden tot een veel betere fysieke gesteldheid, herstel na ziekte of operaties, betere weerstand en nieuwe sociale contacten. 

afstanden

De afstanden zijn:

* 400 meter (ronde op atletiekbaan)
* 1.000 meter (ronde op atletiekbaan + ronde buiten het Olympisch Stadion)
* 2.500 meter (ronde op atletiekbaan + ronde buiten het Olympisch Stadion) 

Alle deelnemers met een rollator hebben gratis toegang, aanmelden vooraf is wel gewenst.  

Voorbereiding

Deelnemers die zich alvast willen voorbereiden, kunnen hier alvast wat oefeningen zien, of bekijken of er een wandelclub is in de buurt

De gemiddelde wandeltijd voor de afstand van 400 meter, is 12 minuten. Wanneer u enkele keren per week, zo´n 15 minuten gaat wandelen, bent u dus al op de goede weg! 

Vervoer

Let op: Het vervoer loopt niet meer via connexxion, maar via: groepsvervoeramsterdam@transvision.nl.

organisatie

De organisatie van de Landelijke Rollatorloop is in handen van het Olympisch Stadion, samen met Buurtzorg en partners Medipoint en Gemeente Amsterdam.